Грам не се чувствам виновен, даже се нахъсвам още повече. Това заяви придобилият популярност Динко Вълев пред камерата на „Тази сутрин” по bTV във връзка с образуваното дело срещу него. Той стана известен като мъжът от Ямбол, който лови мигранти на границата с АТВ-то си.

„Непоносимо е това, което става – мен да ме обвиняват, че съм задържал някакви потенциални терористи”, коментира Вълев.

Той се определя като човек, който се е опитал да направи добро за държавата. „И сега да се случи, пак бил го направил”, допълни той.

Местните хора от населените места по границата не могат да спят спокойно – дали ще им късат от градината или ще прескачат за вода, няма значение, смята Динко Вълев.

Запитан какво мисли за заведеното обвинение, той обяви Българския хелзински комитет за „мишки”, за който „не му пука”. „Аз съм се защитил, а те ме обвиняват”, оплака се той.

Според Динко границата трябва да се пази от частна охранителна фирма, а хората, които стоят на пост трябва да получават по 3-4 хил. лв на месец.

Хиляди хора ме подкрепят, не съм очаквал, очарован съм, каза Динко Вълев. Той призова всички негови съмишленици да го подкрепят в днес, когато е призован на разпит в полицията в Бургас.