Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов похвали премира Бойко Борисов, разкритикува остро финансовия министър Владислав Горанов, обвини шефа на ДАНС за оказване на натиск, обяви намерение за спасяване на българската гора и нарече ДПС покровител на дървената мафия.

"Пиша малко над 4 на кабинета за първите сто дни. Дотук се справят добре", заяви Симеонов пред bTV в петък. Бойко Борисов се е променил в добра посока. "Вече не реже лентички, стои си в кабинета и си върши работата", добави Симеонов. "Поздравявам го", възкликна той.

На въпрос какви са очакванията му за 100-те дни на кабинета и какви са оценките му, Симеонов заяви: „За това време министрите не научиха дори географията на своите министерства. Те имаха 15 дни почивки, те дори не са работили 100 дни. Нека не бъдем толкова взискателни”.

"На Владислав Горанов обаче му пиша двойка за това, че предлага в последния момент в парламента да се вдигне дългът. Освен това подозираме, че той е автор на онези глупости с пенсионните фондове, и той ги е предложил на Борисов в края на миналата година", каза Валери Симеонов.

По думите му разработката „Червеи” е поредната тъжна страница от нашата история. „Дай Боже, тя да бъде разкрита докрай”, заяви Симеонов.

Няма яснота накъде е отишла огромната информация от подслушването, папките са празни,  каза още Симеонов. По думите му много хора са били проследени и са описани кой къде живее, какви деца има, с кого се среща и прочие. Според Симеонов шефът на ДАНС е оказвал натиск и позволил достъп на 4 души до информационната система на МВР. „Няма информация накъде отива тази информация”, подчерта той.

Симеонов коментира и искания от Патриотичния фронт мораториум върху изсичането на горите. "7 милиона кубика дървесина е изсечена официално през миналата година у нас. Още 2 милиона кубика е изсечена незаконно, по данни на еколозите", добави Симеонов.

По думите му има дървена мафия, която изсича горите с политически протекции. „Дървената мафия обслужва ДПС. ДПС е синоним на дървената мафия”, заяви Симеонов. „Изсичането е факт, когато една държава я управляват талибани. Стремим се да отстраним талибаните”, обяви още Симеонов.

Цветан Цветанов трябва да влезе в затвора, ако се докажат престъпленията, за които го съдят. Според него, трябва няколко висши политически фигури да влязат в затвора, за да се върне доверието в държавата.