„Много смешно” е било изслушването на специалните разузнавателни средства (СРС) по делото за радикален ислям в Пазарджик, твърди Яшар Мустафа, председателят на настоятелството на джамията „Абу Бекир” в ромската махала в града.

Именно там преди три години беше проведена зрелищна акция, при която бяха задържани 14 души. И последният от тях – главният обвиняем Ахмед Муса, беше освободен от ареста вчера, след като гаранцията му от 7500 лв. е била платена.  

Според Мустафа за 8 часа изслушване на СРС-та той не чул нито веднъж една дума за тероризъм, а какво остава за цяло изречение.

На видеозаписите изобщо пък не се чувало какво се говори, виждали се само деца, които скачат на батут и хора, които си готвят за ифтар. Имало и записани телефонни разговори, които обаче били само битови.

Според Мустафа парите за гаранцията на Муса били събрани от всички хора в квартала.

„Трябва да намерят улики за да съдят, по тези смешни начини няма как да ни съдят”, каза Мустафа.

„Брат ми, как ще имаме нещо общо с „Ислямска държава”, те къде са, (а къде –) ние…  Ние тук едвам си търсим да намерим хляба, какво общо имаме със Сирия”, отговори Мустафа на въпрос на репортер на bTV за евентуални връзки с групировката.