Човечеството премина през една от най-тежките и драматични години, като 2020-а ни отне много любими имена от шоубизнеса, а COVID-19 пандемията имаше немалка роля за това.

Тери Джоунс (21 януари)
Тери Джоунс – една от звездите в комедийната трупа "Монти Пайтън" почина на 77-годишна възраст. Актьорът ни напусна след дълга битка с рядка форма на деменция.

Коби Брайънт (26 януари)
Един от най-великите баскетболисти в историята на НБА - Коби Брайънт, загина в катастрофа с хеликоптер. Заедно с него пътува и почина и 13-годишната му дъщеря Джиана. Още седем души загинаха при инцидента, случил се в Калифорния заради намалена видимост.

Кърк Дъглас (5 февруари)
Актьорът Кърк Дъглас почина на 103 години. Той стана един от най-известните актьори в целия свят, след като изигра ролята на Спартак. Поставен е под номер 17 в списъка на Американския филмов институт за най-великите мъжки екранни легенди на класическото холивудско кино.

Макс фон Сюдов (8 март)
Култовият шведски актьор Макс фон Сюдов почина на 90-годишна възраст. Най-известната му роля е тази на рицаря във филма на Ингмар Бергман "Седмият печат" от 1957 г. През годините е играл в редица филми, сред които и "Екзорсистът" на Уилям Фрийдкин, както и "Хана и нейните сестри" на Уди Алън.

Кени Роджърс (20 март)
На 81-годишна възраст от естествена смърт почина кънтри легендата Кени Роджърс. За повече от пет десетилетия кариера той продаде над 100 000 плочи, носител е на редица отличия, сред които три награди "Грами", 18 американски музикални награди. Има и звезда на Алеята на славата в Лос Анджелис. Една от най-популярните му и успешни песни е "Люсил" (Lucille), която заема първо място в класациите на 12 страни и му носи "Грами".

Целия материал можете да прочетете в LadyZone.bg