Смъртта на бившия британски премиер Маргарет Тачър даде импулс за преоткриване на песента „Звън, звън, вещицата пукна” (Ding Dong The Witch Is Dead) от холивудската продукция на „Магьосникът от Оз” от 1939 г., като хиляди хора са се включили в инициативата да я направят „хит-номер-едно” във Великобритания, съобщава „Скай Нюз”.

Песента на Джуди Гарланд вече е на първо място в класацията за сваляне на онлайн-търговската верига „Амазон”, докато версията в изпълнение на Ела Фитцджералд е на четвърта позиция.

В класацията на iTunes песента на Джуди Гарланд е на второ място.

Във „Фейсбук” вече е създадена група от над 5 000 души, която има за цел да окуражава хората да си купуват записа на Ding Dong The Witch Is Dead.

Очаква се в рамките на деня да бъдат обявени официалните данни за продажбите от седмицата, което да даде по-ясна картина за предпочитанията.

Междувременно британската полиция обяви, че ще бъдат взети допълнителни мерки за сигурност в Лондон следваща сряда, по време на церемонията и погребението на Маргарет Тачър, заради риска от протести и сблъсъци.

Електронното издание на вестник „Индипендънт” коментира, че смъртта на бившият британски премиер е дала повод за разединение на нацията, като тези които оплакват кончината й и са точно толкова уверени в чувствата си, колкото и тези които празнуват това събитие.