Броят на жертвите в САЩ на урагана „Майкъл” стана 17, съобщиха американските власти. Спасителните екипи започнаха да претърсват най-тежко засегнатите места във Флорида, а достъпът до тях е почти невъзможен заради опустошенията.

Открити са още трима загинали в Мариана, в окръг Джаксън, Флорида, съобщи местен шериф.

Очаква се броят на загиналите да нарасне още, защото все още няма съобщения за загинали от крайбрежните населени места като Мексико Бийч, Порт Сейнт Джо и Панама (Флорида), които понесоха най-тежката част от бурята.

Снимка: EPA

Екипи се опитват да проправят път през отломките с булдозери и друга тежка техника, за да могат спасителите да претърсват развалините с кучета, а от въздуха в издирвателните дейности участват безпилотни летателни апарати и хеликоптери  „Блекхок”.

Властите във Флорида обобщиха, че от идването на „Майкъл” по-рано през седмицата са спасили близо 200 души и са проверили 25 000 сгради.

В Северна Каролина разчистват щетите след урагана. Възстановява се електрозахранването на 460 000 жилища и предприятия и се работи за отварянето на 360 пътни артерии, блокирани основно от дървета, отломки и стълбове.