Жертвите на горещата вълна, връхлетяла обширни райони на Индия, надхвърлиха днес 1400. Според метеоролозите краят ѝ засега не се вижда, предаде ДПА.

Представител на властите в южния щат Андхар Прадеш заяви, че само там регистрираните жертви са 1020, като температурите продължават да се движат между 45 и 47 градуса.

В съседния щат Телангана службата за управление на кризи съобщава за 340 починали, като мнозинството от тях са бедни работници, които са работели на открито.

Властите в Индия заявиха, че хората са приканени да не излизат навън между 11 и 16 ч, а на лекарите в болниците е казано да не излизат в отпуски.

Местната телевизия Ен Ди Ти Ви съобщава за 60 починали в източните щати Ориса и Западен Бенгал, както и за още няколко в Делхи и околностите.

Обичайно оживените улици на столицата изглеждаха празни в следобедните часове на днешния ден, а по пазарите имаше по-малко хора, отбелязва ДПА. Метеоролозите съобщиха, че горещините се очаква да се задържат над по-голямата част от Индия през идните няколко дни.