Двойка от американския град Лейкланд в щата Флорида намери годежен пръстен, който изчезна преди 21 години. Бижуто било заседнало в тоалетната чиния, точно там където влиза в отходния канал, съобщи New York Post.

Ник Дей подарил на бъдещата си съпруга Шайна диамантен пръстен за Коледа и я помолил да се омъжи за него. Скоро след това обаче бижуто изчезнало. Шайна заподозряла, че може да е паднало в тоалетната.

Двойката претърсила цялата къща, включително тоалетната чиния. Опитите за откриване на пръстена с диамант се оказали безплодни.

Той изчезнал за цели две десетилетия и най-вероятно нямало да бъде намерен, ако майката на Ник – Рене, не решила да прави ремонт на тоалетната. И пръстенът бил открит.

Родителите на Ник опаковали като подарък намерения пръстен и го подариха на двойката за Коледа.

„И двамата веднага разбрахме какво е това“, казал Дей пред журналистите. Шайна избухнала в сълзи, когато видяла шокиращата находка.

„Плаках като луд. Седнах и казах: „О, Боже, това е моят пръстен. Това е моят пръстен“ и размазах грима по цялото си лице“, зарадвала се жената. Двойката разказала също така, че все още не е решила дали да запази пръстена или да използва диамантите му, за да създаде ново бижу.