Ако САЩ и съюзниците им продължат с оръжейните доставки към Украйна, ще последват "непредвидими последствия".Предупреждението е на Москва в официална дипломатическа нота до Вашингтон.

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че Русия може да използва ядрено оръжие срещу неговата държава. Според него страната му е изгубила около 3000 военни от началото на инвазията.

"Ако някой каже: "Войната ще продължи години и години", отговарям – може да скъсите войната. Колкото повече и по-бързо получим поисканите оръжия, по-силни ще бъдат нашите позиции и по-бързо ще дойде мирът“, заяви Зеленски.

Киев обвини Москва, че нейните войски в Мариупол ексхумират тела, за да скрият доказателства за престъпления. Намерени са били 900 тела на цивилни около столицата, като най-много, около 350 са на хора от Буча.

На свой ред Русия съобщи, че е ударила украински завод за производство на противосамолетни и противокорабни ракети. Това се случва часове, след като призна за потъналия крайцер "Москва". Десетки се събраха в Севастопол, за да отдадат почит към военната машина – емблема на руския флот.

"Москва" беше символ за всички, символ на нашата сила и надежда, на възраждането на флота ни през 90-те. Той е символ на инженерните и научни постижения и на силата на нашите ръце", разказа капитанът на резерва Сергей Горбачов.

ООН апелира за свободен достъп до хората в обсадените райони, тъй като според световната организация те буквално "умират от глад". А в сръбската столица се проведоха протести срещу НАТО и в подкрепа на Русия.