Руснаците не бягат от Херсон. Това е отстъпление, защото всичко беше сбъркано от самото начало от задачата, която Путин даде на генералите без да им даде достатъчно сили. Това каза за bTV Петър Карабоев, зам.-главен редактор на вестник „Дневник“. 

"Херсон падна, предаден от украинските власти в града. Пропука се веднага украинската отбрана и до ден днешен самите руснаци твърдят, че това не е била основната зона за действие, тя е имала отвличаща функция, може би защото не им се получи. Но приключваме 2022 г. кампанията с това, че към момента изглежда, че Одеса е защитена, няма да има кампания на запад, но имаме проблем с Крим, тъй като отстъпвайки зад река Днепър и отстъпвайки единствената „столица“ от анексирана територия, давате достъп на американските зенитни системи навътре в южната част, по източния бряг на река Днепър и към Крим. А това вече е подходът към Крим“, обясни Петър Карабоев. 

По думите му догодина, ако украинците продължават да имат инициатива, да избират кога да нападат и къде да настъпват, може би ще видим натиск и върху Крим.