Слонът-оракул от зоопарка в Хамбург се превърна в световна медийна сензация. До този момент най-известният слон в Германия е познал всички резултати от срещите на германския футболен отбор.

Специално за bTV от зоопарка Хагенбек в Хамбург ни представят Яшода.

Германия е обхваната от футболна треска, но преди всяка среща надали има германец, който да не отправи поглед към Хамбург. Там слонът оракул Яшода прогнозира резултатите на срещите.

„Сетивността на Яшода към футбола идва от нейният дълъг хобот и нейната мъдрост. Тя е вече на 42 години и през последните 30 години в зоопарк Хагенбек вече е преживяла няколко световни и европейски първенства. Ако някой трябва да разбира от футбол, то това е нашата Яшода“, казва говорителят на зоопарка Сабина Бернхардт.

Най-известната дама в Германия не е допускала грешка в своите прогнози.

„Преди да започнат футболните срещи първа илиза Яшода на фона на германския национален химн, това създава една специална атмосфера. В кошница поставяме двата флага на играещите страни и интуитивно Яшода решава кое знаме да избере с хобот. И дали само един, или както при последната среща с Унгария тя извади двата флага от кошницата. А два флага означава равенство. До този момент тя не е имала грешка“, казват от зоопарка.

42-годишната Яшода е родом от Индия. Сега трябва да съвместява грижите за петте си слончета с широката си популярност и ангажиментите си покрай европейското първенство по футбол.

Следващата изява на слонът оракул е в понеделник в 10:00 местно време. Тогава Яшода ще прогнозира срещата между Германия и Англия, която ще се изиграе във вторник на стадион „Уембли“.