Един от първите новинарски сайтове в Русия - newsru.com, обяви своето закриване. Ситуацията в руската икономика и правна среда "прави качествената работа все по-невъзможна", обяснява изданието.

"Спираме да работим по икономически причини, но те са предизвикани именно от политическата ситуация в страната ни. След 2014 г. стана ясно, че не само географията и външната политика, но и вътрешната икономика се променят драстично", се казва в изявление на редакцията, цитирано от Би Би Си.

Икономическото положение на онлайн ресурса се влоши, след като големите рекламодатели спряха да му сътрудничат, се казва в изявлението.

"Нашият дневен ред стана толкова различен от този, предпочитан от държавните ресурси, че големите рекламодатели спряха да ни сътрудничат след събитията от 2014 г., а останалите започнаха да бъдат особено предпазливи още тази", съобщи newsru.com.

Уебсайтът съществува от 21 години. Създаден е през лятото на 2000 г. като новинарски уебсайт на телевизионния канал НТВ и първоначално се управлява под домейна ntv.ru. В създаването на сайта участва един от най-известните руски медийни мениджъри Антон Носик.

По-късно интернет изданието съществува независимо от телевизионния канал и през 2002 г. променя името на домейна си на newsru.com.

Редакционната колегия обяви, че архивът на сайта, натрупан в продължение на 21 години работа, засега ще остане публичен.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!