Трима мъже са били задържани в Кьолн след извънредно кацане на самолета на „Изиджет”, изпълняващ полет от Любляна за Лондон. Това предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на полицията.

Задържаните са били пътници в самолета и са британски граждани. Пасажери информирали екипажа, че тримата мъже говорели по "терористични въпроси". Пилотът взел решение да поиска извънредно кацане на летището в Кьолн/Бон.

В самолета е имало 151 пътници, които били свалени по надуваеми пързалки за аварийна евакуация. Те били придружени от полицията до транзитната зона за разпит и проверка.

Тримата подозрителни пътници били предадени на полицията в Кьолн от летищните власти. Раница, която е била собственост на един от тримата, е била изолирана и взривена контролирано от сапьори извън самолета.

В нея обаче не били намерени експлозиви.

Продължава разследването дали тримата са планирали нападение, каза говорителят, но добави, че може би има съвсем невинно обяснение на разговора им.  Останалите пътници, някои от които по време на евакуацията от самолета са получили леки наранявания, най-вероятно ще продължат по-късно днес за Лондон.

Заради инцидента трафикът на летището бе спрян между 19 ч. и 22 ч. местно време. 10 полета бяха отклонени към други летища, а 20 полета закъсняха.

(БТА)