Българският консул в Кипър Виолета Ралева беше задържана тази сутрин по обвинение за опит за отвличане на дете на нейна колежка, съобщиха местните медии.

Полицейски източник е заявил пред кипърската медия, че българката е арестувана в детска ясла в Никозия. Жената събудила подозрение у възпитателките, след като пристигнала в 9 ч. сутринта да вземе детето. Тя заявила, че ще го отведе в друга детска градина.

Възпитателките се обадили в полицията, след като установили, че майката не е давала позволение на някой друг да взима детето й. Скоро след това кипърски полицаи пристигнали в детската ясла и отвели заподозряната.

Пред bTV главният редактор на вестник "Български новини" Иван Петрински, който се разпространява в Гърция и Кипър, съобщи, че Ралева вече е освободена.

Преди час местните медии разпространиха информация на полицията, според която майката на детето имала уговорка с консула ни да го вземе от градината, но в друг ден, заради което станало недоразумението.

Твърди се, че майката няма да повдига обвинение срещу българския консул.

Външният министър Даниел Митов е разпоредил отзоваване на консула ни у нас, докато случаят се изясни, съобщиха от Министерството на външните работи.