Смъртните случаи от новия коронавирус в Китай вече са 1113. 97 души са починали в континенталната част от страната от вирусната инфекция вчера. За сравнение смъртните случаи през предходното денонощие са били повече - 108.

През последните 24 часа в континентален Китай са били регистрирани 2015 нови случаи на заразата - спад за втори пореден ден. Общият брой на инфектираните в страната е достигнал 44 653. 4740 от тях са оздравели, съобщават световните агенции.

1113 от заразените са починали, което означава смъртност от 2,49%. Общият брой на заразените в централната китайска провинция Хубей, от чийто главен град Ухан епидемията тръгна в края на декември, е 33 366.

Пациент в Русия с новия коронавирус е оздравял и вече е изписан от болница. В края на миналия месец в Русия бяха потвърдени два случая на заразата. Заболяването и при двамата болни, които са китайци, е преминало в лека форма.

Прогнозата на най-видния китайски експерт за новия вирус е, че епидемията може да бъде овладяна до април. Чуждестранни експерти обаче заявиха, че остават обезпокоени от разпространението на новия вирус.

Докато китайски медици уверяват, че ситуацията е под контрол, Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че новият вирус представлява глобална заплаха, потенциално по-голяма от тероризма.