Десетте хиляди билета за литургията, която папа Франциск ще отслужи в края на септември във Филаделфия, бяха резервирани само за 30 секунди. Това съобщи местната архиепископия, предаде Франс прес.

Още във вторник са били разграбени за две минути десетте хиляди билета, чиито собственици ще могат да чуят словото на Светия отец пред Осмата световна среща на семействата във Филаделфия на 26 септември.

Литургията е насрочена за следващия ден - неделя, на авеню "Бенджамин Франклин" пред Филаделфийския музей на изкуствата. Билетите за всяко от двете събития бяха безплатни и желаещите можеха да ги получат по интернет.

Папа Франциск се очаква да пристигне в САЩ на 22 септември. На другия ден е предвидена среща с президента Барак Обама във Вашингтон, а на 24-и - слово пред Конгреса, след което главата на римокатолическата църква ще замине за Ню Йорк.

На 25 септември той ще произнесе реч в ООН, после ще участва във възпоменателна церемония на мястото на атентатите срещу Световния търговски център. Надвечер ще отслужи меса в комплекса Медисън скуеър гардън. Очаква го и шествие, организирано в Сентръл парк.