Земята под Апенините продължава да се люлее, като един от днешните вторични трусове се усети сериозно в Централна Италия. Броят на хората без подслон надхвърли 15 хиляди.

Вторичният трус е бил с магнитуд 4,7 по Рихтер, като се е усетил много силно от жителите на региона. Най-пострадалият град Норча остава затворен, като продължават издирвателните операции под руините на сградите. Днес беше спасено куче, което е прекарало 48 часа под развалините.

В Централна Италия живеят и много наши сънародници. Кристина Гюрова е бивш състезател, медалист и настоящ треньор по художествена гимнастика. Тя живее в Италия от 37 години и тренира момичета за националното първенство на страната.

Земетресенията от последните дни описва като малък кошмар. Тя се страхува, че в момента няма къде да тренират децата, защото залата им е пълна с легла за хората, останали без домове.

Жулиета е дъщеря на Кристина и тренира националния ансамбъл по художествена гимнастика в Италия. Тя два пъти е била шампион на България и седем пъти на Италия. „Уплашихме се, не бяхме усещали толкова силно земетресение”, каза тя.

Жителите на Италия днес отново преживяха ужаса от земетресението в неделя. Хората се опитват да извадят изпод руините сами малкото си останало имущество с ясното съзнание, че рискът е голям, защото трусовете не спират.