Всеруският патриарх Кирил, който днес има рожден ден, прие българския министър на културата Вежди Рашидов и чрез него благослови България, съобщи пресслужбата на
Министерството на културата.

"Много се радвам да Ви видя тук, на моя празник. Чрез вас отправям поздрави към целия български народ и към България!" - с тези думи Всеруският патриарх Кирил се обърна към министър Вежди Рашидов. Патриархът на Москва и на цяла Русия Негово Светейшество Кирил предаде на българския министър и специални поздрави към Българската православна църква.

Водената от министър Рашидов българска делегация беше единствената чуждестранна делегация, на която Всеруският патриарх даде специален прием в деня на своето рождение. Министър Рашидов благодари за изключителното внимание и предаде на патриарха поздравите на цялото българско правителство.

Той подари на рожденика реплика на уникалната икона от 1684 г. "Св. Георги и житийни сцени", изключително ценното фототипно издание на "Манасиевата хроника" и луксозен илюстрован албум на храм-паметника "Св. Александър Невски" в София.