Войник от сухопътните войски на Тайланд откри безразборна стрелба по улиците на град Корат в Тайланд. В резултат на атаката 20 души са загинали, съобщават местната полиция, цитирана от Би Би Си. 

Най-малко 31 са ранените при атаката, заяви министърът на здравеопазването Анутин Чарнвиракул.

Войникът е откраднал военен всъдеход „Хюмви“ от поделението си, след което го е подкарал по улиците на града, като периодично е откривал огън по пешеходците с автомат. 

Спрял е за кратко в търговски център, започнал е да стреля по посетителите, след коeто те са се разбягали. Предполага се, че той е взел 16 заложници и ги държи на четвъртия етаж на търговския център.

Силите за сигурност обградиха сградата, щурмуваха я и помогнаха на десетки хора да избягат оттам. Сега полицията твърди, че молът е обезопасен и че вътре няма повече трупове на жертви, разказа министърът на здравеопазването. Той обаче не каза какво се е случило със самия нападател, предаде АП.

Франс прес съобщава, че повечето от жертвите на стрелеца в мола са се намирали на партера на сградата. Има съмнения, че стрелецът може да се опита да напусне сградата, укриващ се сред евакуиращото се оттам множество.

Полицията обрисува нападателя като военен, който е бил разгневен във връзка със спор за земя.

Корат е третият по големина град в Тайланд и е столица на североизточния регион. В града са разположени промишлени предприятия, включително такива за производство на автомобили и преработка на селскостопански продукти. В самия град няма туристически обекти, но в близост се намира държавният резерват Khao Yai, който често се посещава от туристи.