Властите в САЩ обявиха награда от един милион долара за информация, която доведе до залавянето на бившия полицай от Лос Анджелис Кристофър Дорнър, който е заподозрян за три убийства, предадоха световните агенции.

33-годишният мъж убива „по списък”, за да отмъсти за несправедливото си, според него, уволнение от полицията в града през 2008 г.

Издирването на беглеца в Южна Калифорния продължава. Правоохранителните органи претърсват покрит със сняг планински район, където автомобилът на Дорнър бе открит опожарен в четвъртък.

Издирването на описвания като "въоръжен и много опасен" бивш трениран да убива военен и след това полицай се разпростря и в съседните на Калифорния щати Аризона и Невада. В меморандум по интернет Дорнър заплаши да поведе неконвенционална и асиметрична война срещу хората с униформа на полицията на Ел Ей, независимо дали са на работа или в почивка.

В текста от 20 страници Дорнър обяви решимостта си да изчисти името си, твърдейки, че е уволнен несправедливо.
От първото си нападение на 3 февруари досега той е извършил 3 убийства, а една от мишените му е ранена.
Полицията на Лос Анджелис с подкрепата на други служби, включително ФБР, е поставила под усилена охрана 40 от потенциалните мишени на убиеца.

Социалните мрежи в Калифорния обаче показаха нееднозначно отношение към бившия полицай, който по време на службата си в полицията е подавал множество сигнали срещу нередности в силовите структури. Според участници в обсъжданията полицията в района не се ползва с блестяща репутация и Дорнър би могъл да получи подкрепа от определена социална група хора.