Полицията в Лос Анджелис откри изгорен пикапа на полицая-убиец на ченгета Кристофър Дорнър, изоставен край ски-курорта Биг беър край. В автомобила, който бил със счупена ос, имало оръжия, предаде АФП.

В издирването на обвинения за три убийства Дорнър участват над 100 полицаи. Американски телевизии твърдят, че убиецът е зарязал колата си, тъй като тя се е повредила. За всеки случай полицията иска да предотврати измъкването на Дорнър в Мексико, поради което на Сан Исидро, най-натоварената граница на Щатите, денонощно патрулират полицаи с бронирани жилетки и проверяват стриктно всяка кола.

Дорнър е уволнен от полицията в Ел Ей преди пет години и явно досега е трупал гняв към системата. Издирването на описвания като "въоръжен и много опасен" бивш полицай се разпростря и в съседните на Калифорния щати Аризона и Невада. В съобщение онлайн Дорнър заплаши да поведе неконвенционална война срещу униформените в Ел Ей, независимо дали са на работа или в почивка.

От първото му нападение досега на 3 февруари той извърши 3 убийства, като една от мишените му е ранена. ФБР е поставило под усилена охрана 40 от потенциалните мишени на Дорнър.