Най-малко 13 палестинци, включително трима висши командири на бойната групировка „Ислямски джихад“, са били убити при израелски въздушни удари в ивицата Газа

Снимка: Reuters

Сред загиналите са четири жени и четири деца, а други 20 души са били ранени, като някои са в тежко състояние, съобщиха министерството на здравеопазването.

Снимка: Reuters

Израел заяви, че е започнал операция, насочена срещу бойци, които представляват непосредствена заплаха за неговите граждани. „Ислямски джихад“ се закани да отмъсти, а бойците от Газа се очаква да отговорят на Израел с ракетен обстрел.

Ударите са нанесени в ранните часове, когато 40 израелски военни самолета и хеликоптера атакуваха на няколко вълни в Газа, като поразиха домове и предизвикаха паника сред жителите.

Снимка: Reuters

Военното крило на „Ислямски джихад“ - бригадите „Ал Кудс“, потвърди смъртта на трима от своите командири, заедно с техните съпруги и няколко деца.

„Потвърждаваме, че кръвта на мъчениците ще увеличи решимостта ни“, заявиха от бригадите „Ал Кудс“.

Снимка: Reuters

Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви: „Всеки терорист, който нарани израелски граждани, ще бъде накаран да съжалява за това“.