Венецуелският президент Николас Мадуро прекъсна интервю и задържа екип журналисти. Няколко часа по-късно са били освободени и предстои да бъдат депортирани днес.

Венецуелските власти са уведомили екипа от шестима журналисти на американския испаноезичен телевизионен канал "Унивисион", включително c, че ще ги депортира днес.

По думите на водещия, той е бил държан над два часа в двореца "Мирафлорес", след като Мадуро казал, че не харесва въпросите, които му били задавани.

Венецуелският министър на информацията Хорхе Родригес обвини телевизия "Унивисион", че е организирала "евтино шоу".

Самата компания съобщи, че американски журналист е бил задържан за кратко с пет души от екипа си, докато правели интервю с Мадуро вчера.

Шефът на новините на канала Дейвид Коронел заяви, че записът с интервюто е бил конфискуван и че властите не харесали въпросите, които Рамос задавал.

Интервюто е било прекъснато, когато водещият показал на Мадуро кадри с венецуелци, ядящи отпадъци от боклукчийски камион.

Рамос заяви, че екипът му е бил държан два часа и половина в помещение без светлина, а камерите и мобилните им телефони са били конфискувани.