Отново ключова седмица за Великобритания. В парламента в Лондон трябва да гласуват сделката за брекзит, докато европейските лидери решат как да отговорят на искането за отлагане.

След уикенда на абсурда, както в Уестминстър нарекоха изминалите два дни, на британците съвсем не им е до смях, но въпреки това, проявяват чувство за хумор.

Правят го деликатно, като например с карикатура във вестник "Таймс", в която крещящият Борис Джонсън и стратезите на брекзит са на влакче на ужасите на ръба на пропастта.

А пропастта е съвсем близо - брекзит все още трябва да се случи след 10 дни. Затова седмицата започва ударно. Борис Джонсън ще предложи за гласуване сделката си с Европейския съюз.

Голямата въпросителна е дали председателят на парламента Джон Бъркоу ще разреши един и същ въпрос да се разисква два пъти, защото това вече се случи в събота, но до вот така и не се стигна. А европейките лидери трябва да решат какво правят с постъпилото искане за отлагане, което премиерът беше принуден да изпрати против волята си.

Според медийни публикации ЕС може да отложи брекзит до февруари, ако Борис Джонсън не успее да получи одобрение за сделката в парламента тази седмица.