След обявяването на пандемията селското стопанство на Великобритания е изправено пред опасността да загуби цялата си реколта, поради липсата на сезонни работници.

„Беритбата в Англия започва в средата на май. Тогава са необходими голям брой работници – говоря за 15 000 – 20 000 човека да започнат работа в този месец. Това е времето, в което узряват ягодите, малините, боровинките, марулата също. Ние трябва да знаем какво ще бъде разрешено от правителствата - ще бъде ли безопасно за един самолет да излети от София и да кацне в Лондон?“, казва Стефани Маурел, представител на една от фирмите, които набират работници.

Какви са рисковете пред фермерите на Острова и ще могат ли фирмите за сезонна заетост от чужбина да осигурят работна ръка?

Цялото интервю гледайте утре в предаването „Тази сутрин“!