Вече девети ден продължава издирването на изчезналото 2-годишно момиченце Данка Илич край Банско поле.

Сръбската полиция претърсва различни места, включително къщи и апартаменти. В същото време австрийската полиция обяви, че момиче, забелязано във Виена преди няколко дни, най-вероятно е изчезналата Данка Илич.

"Много вероятно е това да е детето от Сърбия. Семейството трябва да изгледа видеоматериала", заяви виенската полиция в изявление, направено за N1.

Полицията във Виена иска публикуването на записите по разпореждане на прокурора.

Снимка: Министерство на вътрешните работи на Сърбия

Те молят очевидците и хората, които познават жените от видеозаписа, да се свържат незабавно с полицията и да съобщят къде се намират.

Информацията може да бъде изпратена и анонимно до Виенската държавна служба на криминалната полиция, заявяват от полицията.

Доброволци в социалните мрежи призоваха познатите си в България и Румъния да споделят снимката на момичето.

Заради случая за първи път в Сърбия беше активирана системата Amber Alert или "Намери ме“. Детето изчезна от дома си в Банско поле край източния сръбски град Бор. Районът е близо до границата с България и област Видин.

Момиченцето е с кестенява коса, кафяви очи и е високо около 85 см. В момента на изчезването Данка е била облечена с лилав панталон, маслиненозелено яке и черни маратонки.

Новината за изчезването ѝ бързо се разпространи в социалните мрежи, а в издирването, освен армия и полиция, се включиха и кучета търсачи.