Нови рекорди по заразени с коронавирус в Европа, въпреки по-строгите мерки, въведени в много страни.

Над 58 хиляди инфектирани за денонощие регистрира Франция за първи път. Така с над милион и 600 хиляди заразени страната е на първо място в Европа.

Снимка: btvnovinite.bg

По брой заразени за денонощие следват Италия и Полша – съответно с над 34 и 27 хиляди.

Снимка: btvnovinite.bg

В Германия заразените за първи път са над 21 хиляди за 24 часа. Рекорд отбелязаха и в Гърция - близо 3 хиляди новозаразени ден преди страната да влезе в национална карантина.

Снимка: btvnovinite.bg

16 милиона италианци попадат в червените зони с най-строги ограничения срещу коронавируса. Затварят всички барове и ресторанти, забранява се пътуването от един район в друг. Големите ученици преминават на онлайн обучение. За цялата страна важи вечерен час – забранено е излизането от 22:00 до 5:00 ч. сутринта.

От събота сутринта Гърция преминава под пълна карантина. Ще работят само супермаркетите. Отворени остават детските градини и основните училища. Излизането навън е разрешено по наложителни причини и с предварително изпратен есемес.

Снимка: btvnovinite.bg

А британските власти арестуваха над 100 души за неспазване на правилата в първия ден от пълната блокада. Причината е протест срещу карантината в централен Лондон.