В Украйна председателят на Върховния съд Всеволод Князев е задържан в обвинение за подкуп в размер на близо 3 милиона щатски долара.

А столицата Киев беше подложена на нова серия от руски атаки с дронове и ракети.

Въздушна тревога беше обявена през нощта в цяла Украйна. Кметът Виталий Кличко съобщи, че са ранени трима души и има поражения. Украинските власти твърдят, че са свалили 18 руски ракети. От руското командване заявиха, че са използвали хиперзвукова ракета "Кинжал", която е поразила американска система за противовъздушна отбрана.

А след тридневна обиколка из Европа украинският президент Зеленски обяви, че е получил обещания за още помощ от съюзниците.

„Връщаме се вкъщи с нова военна помощ, по-нови и по-мощни оръжия за фронта, повече защита за нашия народ. По-голяма политическа подкрепа“, каза Зеленски

В същото време в Украйна председателят на Върховния съд Всеволод Князев е задържан в обвинение за подкуп в размер на близо 3 милиона щатски долара. Националното антикорупционно бюро разпространи снимки от обиски, на които се виждат пачки с долари и отворени каси с документи. Според медиите се проверяват и други служители в системата заради разследване по случай с украински милиардер, задържан във Франция.