В Турция беше създадена Османска партия, която е 91-ата политическа партия в страната, съобщават вестниците „Миллиет” и „Хюриет”. Върху емблемата на новата партия на червен фон е изобразен бял полумесец, над който са изписани арабските букви Елиф и Вав, а лозунгът на новата формация е „Турция лидер”.

Председателят на формацията Ибрахим Юние е обявил, че тя ще изгради в кратък срок структури в цялата страна и си поставя за цел да участва в избори.

Юние е заявил също, че Османската партия ще промени политиката в Турция и „нищо няма да е както по-рано”. Той е съобщил, че в близките дни ръководството на партията ще се събере на лагер за обучение, след което ще оповести проектите си.

Партията си поставя за цел да стигне и до най-отдалечените кътчета на страната и до вратата на всеки дом, посочи Юние.

По думите му управляващите и опозицията нямат никакъв план и програма за излизане от безизходното положение.

Тези, които ни разпокъсват, ще видят, че ние ще възродим всички земи, по които са стъпвали прадедите ни, под името „Турски ислямски съюз”, е обявил Юние.

Той е предупредил, че никой няма да може „да си разиграва коня” в мюсюлманските земи, и е отправил молитва към Аллах Османската партия да донесе полза на целия ислямски свят.

Вестник „Хюриет” уточнява, че за учредяване на политическа партия в Турция са достатъчни 30 души.

По материали на БТА