Две български гражданки са били задържани в Турция, след като в автомобила, с който пътували, били намерени 44 кг хероин, предаде турската телевизия Си Ен Ен –Тюрк.

Българките В.Д.В. и Д.Н.И, на 22 и 36 години, имат досиета за търговия с наркотици.

Истанбулските полицаи получили информация, че двете често влизат в Турция. При разследване в координация със силите за борба с наркотрафика на българската полиция е било констатирано, че жените планират да пренесат в България наркотици от Турция.

Истанбулските полицаи са предприели действия, след като установили миналата седмица, че заподозрените се намират в Чорлу, окръг Текирдаг.

При извършената операция е бил спрян автомобил, в който били открити 44 кг хероин. При последвали действия полицейските екипи са извършили обиски на адреси, използвани от двете българки. Задържани са още 16 души и са иззети девет килограма скънк (вид наркотик), един пистолет и боеприпаси.

При показанията си пред следствените органи българките признали, че са пренасяли дрога, защото имали нужда от пари. За услугата се били договорили за заплащане от хиляда евро.

По решение на съда двете жени са поставени в ареста.

Използвани са материали на БТА