Мъж плати 28 милиона долара за разиграно на търг място за пътешествие заедно с милиардера Джеф Безос при първия туристически полет в Космоса на компанията му "Блу Ориджин", планиран за 20 юли, информира „Франс прес“.

Спечелилият, чиято самоличност ще стане известна едва след няколко седмици, изпревари 20 други участници в състоялия се онлайн търг, продължил по-малко от 10 минути.

Наддаването за космическата разходка продължи един месец. Началната цена за мястото беше 4,8 милиона долара.

Човекът, спечелил търга, ще придружи основателя на Амазон, брат му Марк и още един пътник. Пътуването ще се осъществи с ракетата "Ню шепърд" на "Блу ориджин", която по план трябва да бъде изстреляна на 20 юли от западната част на щата Тексас.

Търгът вчера се проведе след повече от месец наддаване. Повече от 7500 души от 159 страни, се регистрираха за търга, от които само 20 стигнаха до финалния му етап вчера.

Милиардерът Джеф Безос обяви в началото на юни, че ще участва в първия пилотиран полет с ракетата "Ню шепърд" заедно с брат си и с трети участник, спечелил търга за мястото на космически турист.

Търговската директорка на компанията "Блу ориджин" Ариан Корнел уточни вчера, че в полета ще вземе участие и четвърти космически турист, без да разкрива името му, отбелязва АФП.

Използвани са материали на БТА