В Германия леглата за коронавирус в болниците се изчерпват. През пролетта страната прие пациенти от Белгия и Франция. Броят на заразените в Германия обаче сега е много по-висок.

Протести „за“ и „против“ коронаограниченията се проведоха в Лайпциг. Стотици полицаи охраняваха шествията както заради сблъсъци, така заради противоепидемичните мерки.

В същото време страната е готова със строен план за бъдеща имунизация. В Берлин са избрани 6 локации за ваксинационни центрове.

Снимка: iStock

„Целта ни е във всеки център да може на всеки две минути да се ваксинира по един човек. Тук искаме да ваксинираме по между 3500 и 4000 души на ден“, обясни Албрехт Брьоме, координатор на ваксинационен център.

Местата са избрани така, че да може лесно да се проветрява, да имат голямо пространство и удобен транспорт. Властите призовават за помощта на доброволци.

А отвъд Океана заразените достигнаха 12 милиона. Заради значителния ръст на положителните проби от вчера Лос Анджелис въведе полицейски час от 10 вечерта до 6 сутринта. Мнозина калифорнийци обаче се заканват, че няма да го спазват.

В същото време стана ясно, че американският фармацевтичен производител "Модерна" ще продава на държавите ваксината си срещу COVID-19 за между 25 и 37 долара за доза.