Гръцките власти разследват информация за организиране на "игри на смъртта" по аналогия на сюжета в нашумелия южнокорейски сериал Squid Game, съобщава гръцката телевизия "Скай".

Хитовия сериал на „Нетфликс“, който доби огромна популярност, разказва за странна игра за оцеляване, поражението в която се наказва със смърт, а победителите имат шанс да спечелят награда от 45,6 милиарда южнокорейски вона. Критиците откриват в поредицата влияния от други популярни заглавия като "Игрите на глада" и "Игра на тронове".

Сюжетът е изпълнен със сцени на насилие и вече предизвиква тревога за отражението му върху аудиторията и особено върху детската психика.

Снимка: Скрийншот Скай Гърция

Гръцката полиция е засякла група във „Фейсбук“, която организира подобни игри. Единственото условие за участие е заплащането на такса от 25 евро.

Срещу тази сума организаторите обещават на кандидатите среща на тайно място в областта на Атина, което ще бъде разкрито чрез линк, съдържащ и информация за плащането на сумата.

Сериалът от Южна Корея, който върви от един месец, вече е донесъл приходи в размер на 900 милиона евро за платформата и е №1 по гледаемост в 90 страни през последните 10 дни, отбелязва „Скай“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!