Гърция е потресена от жестокото убийство на българско дете. 4-годишната Ани Борисова е била умъртвена по особено жесток начин от собствения си баща. Днес полицията разкри ужасяващи подробности по случая, предаде кореспондентът на bTV в Гърция.

4-годишната Ани Борисова е била убита на 8 или 9 април, по това време майка й е била в Германия, а за нея се грижел биологичният й баща.

Полицията няма данни как точно е станало убийството. Според показанията на бащата той се събудил една сутрин и видял мъртвото дете в локва кръв. Уплашил се, че ще го обвинят в убийство и унищожил трупа. Това споделил и на приятеля си от България Ники.

„Начинът на унищожаване на тялото е такъв, че специфично е пренесен в кофи за боклук в няколко квартала, но по такъв начин, че никой не е в състояние да разбере, че това е част от човешко тяло”, обясни директорът на атинската полиция Христос Папазафирис.

Момичето е било малтретирано от баща си, разказват съседите. Бащата го удрял по главата и го къпел с ледена вода, а детето пищяло. Никой обаче не сигнализирал на властите за тези случаи.

„Няма никакви данни детето да е било болно или да е имало здравословен проблем. Било е абсолютно здраво”, заяви полицаят Георгиос Папасофакис, който работи по случая.

Полицията смята, че майката не е замесена в убийството. Срещу нея е повдигнато обвинение за престъпна небрежност, която е довела до смъртта на детето. Жената е в тежко психическо състояние. Дори и в момента тя не знае зловещите подробности около унищожаването на трупа на дъщеря й.

"Майката има трагична история. Общуването с родителите й в България е трагично. Никой не може да повярва, че това дете е мъртво. Бащата казал, че ревнувал майката, защото обичала момиченцето повече от него. Той го е убил", каза адвокатът на семейството Ставрос Георгиу.

Според гръцките власти основният мотив за убийството на детето е ревност - бащата се страхувал, че майката ще замине при германския си приятел и ще вземе детето със себе си. Полицаите твърдят, че по време на дългите разпити мъжът е бил спокоен и хладнокръвен и нито веднъж не съжалил за действията си.

Очаквайте ексклузивни кадри по случая в bTV Новините в 19.00 часа!