Великобритания в навечерието на нов ключов вот. Утре депутатите в британския парламент ще гласуват серия поправки по плана за брекзит, който Тереза Мей представи преди седмица.

Очаква се напрежението в Лондон да се повиши. И тази вечер имаше протести, но за утре са планирани по-мащабни недоволства. Утрешният вот не е финален по сделката между Великобритания и ЕС. Според опозицията, ако до края на февруари няма подписано споразумение, Кралството трябва да поиска отлагане на брекзит до края на годината.

Снимка: btvnovinite.bg

Притеснени и са и българите във Великобритания. Семейство сладкари намери необичаен начин да изкаже позицията си – чрез торта „Брекзит”. Радка и съпругът ѝ Веселин правят торти от 16 години. Местят се в Лондон през 2008 г. Отварят сладкарницата преди година и половина. Неочаквано, за осъществяването на мечтата им помага англичанин, бивш работодател на Радка.

Снимка: btvnovinite.bg

Семейството е на мнение, че британското правителство трябва да поеме курс към Европейския съюз, а за да си върнат доверието на гражданите – да се проведе втори референдум.

Снимка: btvnovinite.bg

Всички продукти за тортата „Брекзит” идват от България. Най-големият страх на сладкарите е, че излизането на Кралството от ЕС може да прекъсне вноса на ценните съставки и да нанесе непоправими щети на семейния им бизнес.