Украинският президент нареди задължителна евакуация на цивилните от Донецка област. Тежки сражения се водят и в Запорожка област с цел да се отвори коридор в цяла източна Украйна до анексирания полуостров Крим.

При удар срещу град Николаев беше убит собственикът на най-голямата земеделска компания в Украйна, чието състояние се оценява на близо половин милиард долара. Още в началото на войната Москва обяви, че главната й цел е да превземе Луганска и Донецка област. Голяма част от нея все още е под украински контрол, но въпреки офанзивата на руските части много хора не желаят да се евакуират.

„Колкото по-рано се евакуирате, толкова по-малко време ще има руската армия да убива нашите хора“, заяви Володимир Зеленски.

Тази нощ с дрон беше атакуван базирания в Севастопол щаб на руския Черноморски флот. Ранени са петима офицери. Атаката беше извършена в навечерието на днешния празник на военноморските сили на Русия.

Тържествата в Севастопол беше отменен, но в Санкт-Петербург се проведе пищен парад в присъствието на президента Владимир Путин.