Уил Смит подаде оставка от органа, който връчва Оскарите, пет дни след като удари шамар на комика Крис Рок по време на церемонията за връчване на наградите, пише Би Бо Си. 

"Действията ми по време на връчването на 94-ите награди "Оскар" бяха шокиращи, болезнени и непростими", се казва в изявлението му.

„Списъкът с тези, които съм наранил, е дълъг и включва Крис, неговото семейство, много от моите скъпи приятели и близки, всички присъстващи в залата, както и световната публика, която е гледала церемонията у дома“, каза Смит.

Снимка: EPA

"Предадох доверието на Академията. Лиших други номинирани и победители от възможността да празнуват и да бъдат прославени заради изключителната си работа. Сърцето ми е съкрушено."

Присъстващите на церемонията в Dolby Theatre гледаха шокирани как Смит се качва на сцената и удря Рок по лицето, след като комиксът се пошегува с болната му съпруга. Джада Пинкет Смит има алопеция - състояние, което води до косопад.

След шамара Смит се върна на мястото си и продължи да крещи нецензурни думи срещу Рок. Комикът пък получи подкрепата на публиката за това, че е запазил хладнокръвие след шамара.

Половин час след шамара Смит бе удостоен с Оскар за най-добър актьор за ролята си в спортния биографичен филм "Крал Ричард".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!