Снимка на учител от Роуд Айлънд с американския президент Доналд Тръмп се превърна в символ на ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални) обществото по цял свят. Никос Джианополус посетил Белия дом през април като част от конкурса „Учител на годината” в Щатите.

По време на официалната снимка Джианополус извадил от джоба си малко дантелено ветрило, с което позирал заедно с президента и първата дама на САЩ Мелания Тръмп.

Учителят получил официалната снимка едва вчера и веднага я споделил в социалните мрежи, като до момента е харесана от над 17 хил. души и споделена от почти 5000.

Джианополус преподава изкуства на ученици от 11 и 12 клас в училище „Бийкън Чартър” в Роуд Айлънд и никога не е криел сексуалната си ориентация. На официалната среща с американския президент учителят носи и значка с цветовете на гей знамето.

„Сложих значката, за да покажа благодарността си към ЛГБТ обществото, което ме научи да бъда горд, смел и щастлив от това, което съм”, написа учителят в социалните мрежи.

Той си спомня срещата с американския президент, който приел всички номинирани в конкурса. По думите на Джианополус Тръмп не станал да посрещне гостите си, нито пък станал, за да награди големия победител на годината.

Фотографията бързо стана популярна в социалните мрежи, като много медии и потребители поздравиха Джианополус за смелостта да изрази своята сексуална ориентация в присъствието на американския президент.

Въпреки че Доналд Тръмп се зарече да отстоява правата на ЛГБТ обществото, той често е критикуван от правозащитници, че всъщност се опитва да ги ограничи.