Сръбският премиер Александър Вучич беше замерян с камъни и бутилки в края на възпоменателната церемония в Сребреница в памет на загиналите над 9 хил. души при масово клане преди 20 години. Охраната на Вучич се опита да отвори чадър за да го предпази, но той отказа и продължи да минава покрай хората. Белград продължава да отрича, че това е геницид.

"Премиерът е ударен по главата от няколко камъни. Счупени са му очилата, има и наранявания", съобщи вътрешният министър на Република Сръбска Драган Лукач. Според него с камъни са били ударени не само и други членове на делегацията, но и служители на реда, които са се опитали да предпазят делегацията от Белград.

След този инцидент сръбската делегация напусна мемориалния комплекс "Поточари" и се отправи към границата със Сърбия, която се намира недалеч от Сребреница.

"Беше страшно. Замерваха ни с каквото имат - камъни, обувки. Множеството скандираше: Четниците вън и Алах е велик", разказа член на сръбската делегация и потвърди, че Вучич е ударен с камък по лицето, но не е пострадал сериозно.