Тейлър Суифт заяви, че е „напълно шокирана“ след нападението с нож в клас по танци, посветен на музиката на американската певица, в Саутпорт, Англия, при което загинаха три деца, а други бяха ранени.

„Ужасът от вчерашното нападение в Саутпорт ме залива непрекъснато и просто съм напълно шокирана“, написа певицата в Инстаграм.

„Загубата на живот, както и ужасяващата травма, нанесена на всички, които са били там, семействата и първите спасители… Това са били просто малки деца в клас по танци“, добавя Тейлър Суифт.

17-годишен младеж беше арестуван на мястото на инцидента по „подозрение в убийство и опит за убийство.

Две деца починаха в понеделник, а на следващия ден полицията в Мърсисайд съобщи, че е починало и трето дете.

Снимка: EPA

В изявление на полицията се казва: „9-годишно момиче почина в болница в ранните часове на тази сутрин, вторник, 30 юли. Можем да потвърдим, че децата, които починаха вчера, са момичета на възраст шест и седем години.

 

„Други осем деца са получили прободни рани по време на нападението, а пет от тях са в критично състояние. Двама възрастни също са в критично състояние, след като са били ранени по време на инцидента, съобщават още от полицията.

По данни на полицията нападателят е влязъл в помещението, въоръжен с нож, и е започнал да напада децата.

„Смятаме, че възрастните, които са били ранени, са се опитвали да защитят децата, които са били нападнати“, съобщават от полицията.

Снимка: EPA

„Съпругата ми и аз бяхме дълбоко шокирани да чуем за крайно ужасяващия инцидент в Саутпорт“, заяви крал Чарлз в изявление, споделено в официалните канали на кралското семейство в социалните медии.

Министър-председателят на Обединеното кралство Киър Стармър също реагира на събитията, като заяви, че „цялата страна“ е останала „дълбоко шокирана от видяното“ в Саутпорт.