Дистанционната „война“ между социалната мрежа „Туитър“ и американският президент Доналд Тръмп продължава. Публикация на държавния глава за протестите в Минеаполис след смъртта на Джордж Флойд беше отбелязан като „възвеличаващ насилие“ от модераторите на мрежата.

Преди дни онлайн се появи видеоклип, на който се вижда полицейско насилие, довело до смъртта на арестувания Джордж Флойд. Този клип предизвика уволнения и масово обществено недоволство в Минеаполис, където пореден ден има огромни протести и сблъсъци.

Баталните картини от града накараха Доналд Тръмп да заплаши всички участници.

„Тези бандити петнят спомена за Джордж Флойд и няма да позволя това да се случи. Говорих с губернатора Тим Уолц и му казах, че армията е с тях. Ако имат някакви затруднения, ние ще поемем контрол. Когато започнат кражбите, започва и стрелбата. Благодаря!“, написа американският президент.

Много скоро след публикуване на този коментар от „Туитър“ скриха текста със съобщение „Този туит нарушава нашите правила и възвеличава насилието. Въпреки това, от „Туитър“ решихме, че може да е в публичен интерес той да остане достъпен“.

Ето така изглежда публикацията на американския президент на общата му стена в "Туитър"
Снимка: Twitter / Donald Trump

В момента публикацията не е видима в официалния профил на Доналд Тръмп, а всеки потребител трябва сам да я разкрие.

Това се случва часове след като американският президент подписа указ, с който ще се опита да наложи регулация върху социалните мрежи в Съединените щати. Причина за това стана труг негов туит за предстоящите президентски избори, който беше маркиран със символ за „недостоверна информация“.