Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера в интервю, че планира да се кандидатира за втори мандат на изборите през 2020 г., предаде Ройтерс, цитирайки британският в. „Мейл он сънди”. 

„Изглежда, всички искат да го направя”, добави президентът на САЩ. Той не смята, че има представител на Демократическата партия, който може да го победи на изборите.

Нарушавайки британския протокол, Тръмп разкри също, че е обсъдил брекзит с британската кралица Елизабет II. „Тя заяви, че това е много – и е права – много сложен проблем. Мисля, че никой не знаеше колко точно сложен ще се окаже”, обясни президентът на САЩ. „Всички мислеха, че ще е „О, това е просто, присъединяваме се или не се, или нека да видим какво ще се случи”, добави той.

„Тя е невероятна жена, толкова е умна, толкова прекрасна, като казвам прекрасна – имам предвид вътрешно и външно. Това е прекрасна жена”, добави Тръмп, описвайки кралицата.

В отговор на въпрос дали тя го е харесала, той заяви, че не би искал да говори от нейно име, но може да каже, че той е харесал нея.

„Разбирам се прекрасно с Ким Чен-ун”, потвърди още президентът на САЩ. „Той е много силен, има страхотен характер, забавен и твърд е, добър в преговорите”, заяви Тръмп. В отговор на уточняващ въпрос дали Ким е безжалостен диктатор, той заяви „Разбира се, че е безжалостен, но има и други като него”.

Президентът на САЩ беше по-сдържан по отношение на предстоящата си среща с руския си колега Владимир Путин. „Мисля, че вероятно можем да се разберем много добре”, подчерта той. „Някой ме попита дали сме врагове или приятели? Аз казах, че е прекалено рано да се каже”, заявява Тръмп.

„Точно в момента бих казал, че сме съперници, но за САЩ, а честно казано и за Великобритания и други места, да се разбираме добре с Русия, Китай и всички тези други места... Това е нещо добро, а не лошо. Това е нещо наистина хубаво”, подчерта той.