Лъч надежда в борбата срещу новия коронавирус отвъд океана. Президентът на Съединените щати заяви, че ваксина срещу заразата може да бъде открита до края на годината. Доналд Тръмп съобщи оптимистичната новина в интервю за "Фокс Нюз". 

"Твърдо уверени сме, че ще имаме ваксина до края на годината.", заяви президентът.

И отново косвено обвини Китай за разпространението на вируса.

"Ще загубим от 75, 80 до 100 000 човешки живота. Това е ужасно нещо, не би трябвало да губим нито един. Вирусът трябваше да бъде спрян в Китай.", каза Тръмп.

От този понеделник в страната започва дистрибуцията на лекарството срещу ебола, за което беше дадено разрешение да се използва при тежки случаи на COVID-19.

Големи авиокомпании въвеждат нови мерки за защита срещу заразата. Превозвачи, сред които "Делта" "Америкън еърлайнс" и "Юнайтед еърлайнс", вече ще изискват от пътниците да носят маски по време на полетите. Пасажерите също така са призовани да си носят собствени опаковани храни и напитки, за да ограничат контакта с екипажа.

И докато авиокомпаниите постепенно възобновяват полетите, жители на Калифорния поискаха отваряне на плажовете. Губернаторът на щата Гавин Нюсъм ги затвори миналата седмица, за да осигури социална изолация и да ограничи разпространението на вируса. Жертвите на коронавируса в Калифорния надхвърлят 2 100 души.