Президентът на САЩ Доналд Тръмп, придружаван от първата дама Мелания, посети болницата, в която се лекуват пострадали в масовата стрелба в гимназия във Флорида, предадоха световните агенции.

В болницата в Помпано бийч Тръмп разговаря с лекарите и сестрите и им благодари за грижите, полагани за ранените. Тръмп каза, че те вършат невероятна работа.

Президентът посети и пострадали в стрелбата. Той каза, че е много тъжно, че нещо подобно е могло да се случи, визирайки стрелбата, в която загинаха 17 души.

Тръмп похвали лекарите, че са реагирали за рекордно бързо време и каза, че някои от жертвите са били докарани в болницата за 20 минути.

Очаква се Тръмп да посети и офиса на шерифа на окръг Броуърд, където стана масовото убийство, за да се срещне с полицаите, реагирали първи на стрелбата.

Снимка: Reuters

Същевременно на предварително обсъждане между членове на училищния съвет на гимназията, в която бе извършено масовото убийство, бе решено, че сградата ще бъде разрушена, а учениците ще бъдат преместени в ново здание. Стойността на операцията ще е 30 милиона долара, предаде ТАСС.

Снимка: Reuters