Американският президент Доналд Тръмп обвини предшественика си Барак Обама, че е подслушвал телефоните му по време на предизборната кампания, предаде „Ройтерс”. Милиардерът направи това в серия от публикации в „Туитър”, като обаче не даде никакво доказателство за твърденията си.

„Колко ниско трябва да е паднал президентът Обама, за да подслушва телефоните ми по време на свещения процес на избора. Това е Никсън/Уотъргейт. Зъл (или болен) тип!”, написа Тръмп.

От една от публикациите става ясно, че според президента подслушването е било извършено в небостъргача на президента в Ню Йорк. В същото време от нея се разбира още, че „нищо не е било открито”.

Администрацията на Тръмп е обект на натиск от страна на ФБР заради предполагаеми контакти на нейни членове с руски представители. Заради подозрения за намеса на Москва в изборния процес нейни дипломати бяха изгонени от САЩ, бяха наложени и санкции.

Съветникът на Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин подаде оставка, след като стана ясно, че е провеждал срещи с руския посланик преди новият президент да е влязъл в Белия дом.

Преди дни стана ясно, че вицепрезидентът Марк Пенс е използвал личен и недобре защитен имейл адрес за държавни дела – прегрешение, сходно с това на Хилари Клинтън, която той яростно атакуваше.