В официалния акаунт в „Туитър” на американския президент Доналд Тръмп се появи колаж, на който главата му е „прикрепена” към атлетичната фигура на боксьора от филмовата поредица „Роки”, съобщо Франс прес.

Изражението на лицето на Тръмп е сериозно, а погледът му е гневен. Към снимката няма никакъв коментар от президента.

Този туит идва в навечерието на Деня на благодарността, броени дни след спекулациите за здравето на Тръмп, появили се след негова внезапна визита във военна болница близо до Вашингтон. Тези информации възмутиха президента.

Вчера пред хиляди привърженици във Флорида 73-годишният Тръмп разкритикува слуховете, че е имал сърдечен пристъп и че затова е бил в болницата. Той каза, че слуховете са тръгнали от това, че той бил без вратовръзка в болницата.

"Да, наистина не носех вратовръзка. Но защо да нося вратовръзка, когато първото нещо, което ще ми кажат там е: "Свалете ризата си, господине и покажете този чудесен торс", каза Тръмп на привържениците си. После той допълни "Никога не сте виждали такъв торс".

Според анализатори сега колажът в акаунта на Тръмп, който беше претуитван много пъти, цели да илюстрира неговите твърдения от вчера.

Тръмп ще прекара Деня на благодарността в луксозната си резиденция Мар а Лаго във Флорида.

Използвани са материали на БТА