Теленце с уникални черни и бели петна, които изглеждат като усмихнато лице, бързо се превърна в любимец на публиката в южната част на Австралия. Историята му разказва агенция Ройтерс.

Фермата, в която се отглеждат говеда от популярната порода The Holstein Friesian, се стопанисва от Меган и Бари Костър. Именно те са видели странната окраска на кожата му след раждането и са кръстили телето Хепи, което в превод от английски означава щастие.

Тъй като животното е белязано с усмивка, фермерите решават да продадат едномесечното теле на фермерското изложение Farm World за 10 000 австралийски долара (около 6652 щатски долара), съобщават медиите в страната.

Приходите от продажбата пък ще бъдат дарени на болницата West Gippsland, а теленцето Хепи ще играе ролята на талисман на най-голямото и популярно фермерското изложение в Австралия. То ще живее наистина щастливо в парка Lardner във Виктория.

„О, Боже мой, Хепи е толкова популярен сред посетителите в парка Lardner. Идват големи групи от ученици, само за да го видят и да го снимат. Те могат да видят „щастливото му усмихнато лице“, с което е белязан по рождение. Голяма атракция е за децата“, споделя предишната му собственичка Меган пред агенция Ройтерс.