Полицията в Ротердам предупредила за „психотичното поведение“ на мъжа, за който се твърди, че е започнал безразборни стрелби и палежи в града. При нападенията загинаха трима души, предадоха местни медии.

Местната прокуратура пише до университетската болница „Еразмус“ по-рано през годината. Мъжът, който наричат Фоуад Л., показвал „притеснително и психотично поведение“. Бил засичан да лежи полугол в купчина сухи листа в двора си, смеейки се маниакално.

Снимка: EPA

Властите също така проверили телефона на 32-годишния мъж и там открили снимки и видеоклипове на убийства, както и крайно-дясна пропаганда.

„Предполагаме това ще повлияе на решението ви дали той трябва да получи базова медицинска диплома“, пишат прокурорите в имейла си до университетската болница.

Снимка: EPA

При нападението заподозреният, който се намира в ареста, нахлул в дома на своя съседка, застрелял я на място и тежко ранил 14-годишната ѝ дъщеря, която по-късно умира от раните си. След това запалил къщата и се отправил към университетската болница, където нахлул в учебна стая и убил 43-годишен учител. След това запалил и основното крило на болницата.

Снимка: EPA

Извършителят бил облечен с военни дрехи и носел бронебойна жилетка.