Служителка в училище е била тежко ранена при нападение днес в гимназия в северния германски град Бремерхафен. Полицията е задържала заподозрян, съобщиха разследващите, цитирани от Асошиейтед прес.

Органите на реда съобщиха, че в 9:15 ч. са получили сигнал, че някой е влязъл в гимназията "Лойд" в пристанищния град и е ранил един човек с оръжие, което не са идентифицирали.

Заподозреният 21-годишен мъж е бил задържан в близост до училището малко след това, без да окаже съпротива.

Учениците останали в класните стаи, докато полицията претърсвала сградата. Те са били евакуирани около обяд, след като разследващите установили, че на територията на училището няма други извършители.

Снимка: Reuters

Ранената жена е откарана в болница и животът ѝ все още е в опасност, съобщи прокурор Оливер Констиен.

Разследването до момента показва, че "особена психологическа нагласа може да е допринесла" за нападението, добави той. По думите на прокурора следователите ще работят, за да установят дали заподозреният е познавал жертвата. Не беше съобщено нищо за възможния мотив.

Около 200 ученици са били в училището, в което днес се провеждали зрелостни изпити, съобщи агенция ДПА. Не е ясно колко учители и други служители са били на територията на училището по това време. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!