Служител на руската Федерална служба за сигурност е бил убит при нападението в центъра на Москва тази вечер, съобщиха от ФСС. По рано в. "Известия" съобщи, че загиналите са трима души. 

Стрелецът е неутрализиран, съобщава ТАСС. По предварителна информация е стреляно с автомат "Калашников". 

"Неизвестен откри огън около ул. "Большая Лубянка", номер 12. Има пострадали. Установява се личността на престъпника. Той е неутрализиран", съобщиха в официално изявление от ФСС.

Първите сигнали за атаката са подадени около 18:20 ч. Според информацията неизвестен нападател е открил огън в приемната на ФСС, след което е излязъл на ул. "Большая Лубянка" и се е барикадирал в съседна сграда.

По-късно се появи информация, че атаката е била извършена от трима души. Към момента това не се потвърждава от властите.

След нападението за всички сгради и обекти на ФСС беше обявен план „Крепост”, а в града – план „Сирена”. Движението около „Большая Лубянка” е спряно.

При нападението са били ранени петима души. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че за инцидента е било докладвано на руския президент Владимир Путин.

Мястото на атаката се намира на около 10 мин. от Кремъл. Улицата е оживена и популярна сред местни и туристи – в близост се намират ресторанти, магазини и други атракции.